"Belajar adalah kewajiban manusia...."

Piye Carane Cepet Sugih Mbah?


piye carane cepet sugih mbah ?
Piye carane cepet sugih mbah ?, tak tulis ning mbah google. Terus aku nemokno tulisan ono ing salah sijine blog yoiku http://piyecaranesugih.blogspot.com/. Langsung wae di woco yo tips sing manjur iki ...

Mesti kepikir karo sopo wae sing wis ngeti karo duit. Mbuh kui cah cilik, cah enom, wong tuo. Yo blog iki mung miturut pendapatku lho, yen ono sing salah yo njaluk tulung dingapuro. Menurutku yo memang tergantung soko akeh faktor. Aku mbagi dadi loro faktor, yaiku faktor bejo karo faktor rabejo.
Faktor bejo kuwi biasane iso soko, misale :

  • Dilairke soko wong tuwo sing sugih
  • Entuk undian berhadiah
  • Entuk bondho warisan

Yen faktor rabejo kuwi yo selain kuwi sugihe ora entuk soko ning nduwur, dadi sugihe mergo proses ora instant.

Jalan pikiranku ki meh podo karo buku sing takwoco-woco. Dadi wong arep sugih kuwi normale nglewati dalan kui, tahap-tahape. Pertamane mergo raduwe modal, mesti awake dewe kudu kerjo melu uwong, kanggo ngumpulke modal duit lan karo modal pengalaman, akeh konco. Wayah iki jenenge tahap dadi pegawai. Ning kene kw kudu sinau sing tenanan ng nggone perusahaanmu sing kw kerjo. Kw sinau sisteme, py perush kuwi iso mlaku, iso dodolan, iso entuk duit, opo wae resikone. Lha gajimu ojo mbokenteke kabeh, sebagian mbok tabung kanggo modal sesuk yen ws cukup.

Lha yen ws cukup modal lan pengalaman nembe kw mbukak usaha dewe. Iso ugo mboksambi karo megawai. Fase iki biasane disebut tahap dadi pengusaha.Ng kene kw bener2 diuji, iso gagal iso berhasil. Makane yen iso, usahane sing sesuai pas mbok pelajari pas dadi pegawai, dadi sesuai karo pengalaman, yen iso sesuai karo pendidikanmu sisan. Ojo serakah, ngayah2i usaha werno2 malah ra fokus. Ditekuni siji sik nganti berhasil.

Tapi ono coro sing rodo cepet lan masuk akal :

  • Entuk bojo sugih kanggo sing durung rabi
  • Golek gawean sing podo sekolahmu, hobimu
  • Yen duwe duit ojo tuku mobil/motor, invest lemah wae mergone lemah regone akeh mundake
  • Ojo pelit2, donga lan ngamal sing akeh men rejekimu berkah
  • Meluo asuransi, mergone wong loro ki ragate akeh


Yen kowe isih gagal, opo ra sugih2, baleni maneh wae.. amargo kui kabeh proses.

sumber: http://piyecaranesugih.blogspot.com/

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Piye Carane Cepet Sugih Mbah?"

Post a Comment